Karine Franssen

+32 479 41 65 30
www.rakonto.be
info@rakonto.be

Ik ben werkzaam in de groepspraktijk Psychotherapie Rakonto met locaties te Bree, Heusden-zolder en Hasselt.

Binnen onze praktijk zijn we ervan overtuigd dat iedereen een bevredigend leven nastreeft en wij geloven in de mogelijkheid dat mensen hierin stappen kunnen zetten. Soms geraken mensen even de draad kwijt en zien ze de mogelijkheden zelf niet meer. Met therapeutische ondersteuning is het de bedoeling dat de cliënt zijn leven terug in handen kan nemen. Therapie is een manier om terug in contact te komen met jezelf, je eigen kwaliteiten en doelstellingen. De vraag die er toe doet is wat de cliënt werkelijk wil. We werken met jouw verhaal op jouw tempo en proberen je handvaten te geven om zelf op weg te gaan. In het therapeutisch proces vinden we vertrouwen, aanvaarding en respect essentieel.

We kijken naar de cliënt in zijn geheel. We gaan ervan uit dat lichaam en geest voortdurend invloed op elkaar hebben. Vandaar dat we, indien nodig, samenwerken met andere zorgverleners.

Je kan ons altijd contacteren voor een intakegesprek. Hierin bekijken we je hulpvraag en verwachtingen en zien we of ons aanbod hierop een antwoord kan zijn.

Volgende vragen/thema’s kunnen aan bod komen:

  • Persoonlijke problemen: identiteit, zelfbeeld, stress, angsten, depressie, burn-out, zingeving, seksualiteit, eenzaamheid, …
  • Verwerking van ingrijpende gebeurtenissen: overlijden, scheiding, seksueel misbruik, ziekte, ongeval, …
  • Relatie- en gezinsproblemen: communicatiemoeilijkheden, beslissingsprocessen, verwerking van relatie- of gezinsgebeurtenissen, …
  • Gevoelens van ontevredenheid op relationeel, professioneel of persoonlijk vlak
  • Levensfaseproblemen: puberteit, volwassenheid, midlifecrisis, pensionering, …